Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarni Japanci

Biste li vi šamarali ovu 'guzu'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakim novim danom, Japanci nas zaprepaste nekim novim, bizarnim izumom. Ovaj je možda "kralj" istih.

Nobuhiro Takahashi sa Sveučilišta elektro-komunikacija u Japanu, napravio je robotsku stražnjicu, koja se u mnogočemu ponaša poput prave, ljudske stražnjice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ON JE MALI GENIJALAC HOĆE LI GA HRVATSKA ZADRŽATI? Tek mu je 14, a ima izum koji spašava živote Slika nije dostupna U samo dvije minute USPJELI GDJE DRUGI NISU 'Savršeni stroj koji ispunjava sve zahtjeve'

Svoj projekt nazvao je "SHIRI" (vaka sličnost s govornom asistenticom iPhone-a, Siri, vjerojatno je sasvim slučajna), njegova posebnost je reagiranje na vanjske podražaje, poput šamaranja, nježnog dodira i pikanja prstom. Bizarno, najblaže rečeno.

SHIRI je napravljen(a) u naravnoj veličini, a sastoji se od silikonske kože i umjetnog skeleta, a ispod svakog guza je zračni jastuk s promjenjivim tlakom, koji reagira na promijene pritiska na površini umjetne stražnjice.

Je li ovo još jedan korak prema izradi super realističnih humanoidnih robota, nije lako prosuditi, no pogledajte video snimku pa prosudite sami.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene