Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne zna što pripremaju

Apple troši milijarde dolara na tajne projekte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko ne zna na što je Apple potrošio milijarde dolara – pripremaju li iTV, futurističke naočale ili rade na nekom potpuno novom projektu

Jedna od riječi koju možemo vezati uz Apple je tajnovitost jer u toj kompaniji nikad ne govore o budućim projektima te sve što rade pokušavaju sakriti od javnosti – iako su se u posljednje vrijeme stvari malo promijenile pa smo tako, prije službenog predstavljanja iPhone 5 i iPada mini, znali gotovo sve o tim uređajima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Informatizacija Želite promijeniti svojeg doktora? Dobra vijest: Više nećete morati hodati od šaltera do šaltera Obnova na Trgu pravde - 3 rok do 2026. godine Zagreb će imati novi trg i garažu za 1600 automobila, sve će koštati 93 milijuna eura

Budućnost Applea u rukama je ovog čovjeka!

Nakon iPoda, iPhonea i iPada mnogi se pitaju koji su sljedeći projekti koje ova kompanija priprema – službenih informacija iz Applea nema, no na Business Insideru primijetili su da su se Appleova ulaganja u posljednjih godinu dana uvelike povećala pa su na tako na ulaganja u tvornice i opremu u kvartalu koji je završio u lipnju 2011. godine potrošili milijardu dolara, u ožujku ove godine ta je potrošnja premašila dvije milijarde, tri mjeseca nakon toga tri milijarde, a predviđa se da će u 2013. godini ona premašiti četiri milijarde dolara.

Ono što je posebno zanimljivo je da nitko izvan Applea ne zna što se događa te analitičar Horace Dediu napominje kako Apple gotovo u tajnosti troši goleme količine novca, a nitko ne zna na što se taj novac troši. On kaže da bi Apple ove milijarde dolara mogao trošiti na razvoj vlastitih komponenata za svoje uređaje, ali postoji i još nekoliko mogućnosti.

Prva je toliko spominjani Appleov televizor te su nedavno u Wall Street Journalu objavili kako je Apple zajedno s Foxconnom i Sharpom počeo s testiranjem dizajna televizora – no napomenuli su da je iTV i dalje u testnoj fazi te nije sigurno hoće li ikada ući u proizvodnju ili će Apple odustati od njega.

Znate li zašto ljudi toliko vole Appleove proizvode?

Druga mogućnost jest da ova kompanija razvija futurističke naočale poput Googleovih u kojima bi nam se prikazivale poruke, fotografije, videozapisi, mogli bi na njima pregledavati karte te bi s vremenom mogle zamijeniti većinu funkcija za koje danas koristimo pametne telefona.

Naravno, postoji mogućnost da Apple radi i nekom trećem, javnosti potpuno nepoznatom projektu s kojim u budućnosti misle osvojiti tržište na način na koji su to već napravili s iPhoneom i iPadom.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene