Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv terorizma

Zračni prijevoznici ojačali mjere sigurnost na letovima za SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne luke i zrakoplovne tvrtke po Europi brzo su pojačale mjere sigurnosti na letovima za SAD nakon što je jedan napadač pokušao detonirati eksploziv u zrakoplovu na letu iz Amsterdama za Detroit.

Vlasti u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj su postrožile provjere putnika i dodatno ojačale mjere sigurnosti koje su već bile pojačane uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, rekli su dužnosnici. Mjere su uslijedile nakon službenog zahtjeva američkog ministarstva prometa zračnim lukama u svijetu da pojačaju sigurnost nakon neuspjelog napada 23-godišnjeg Nigerijca na Božić u zrakoplovu Delta Air LInesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedi istraga Nigerijac i Amerikanac krijumčarili kokain visoke kakvoće u Hrvatsku iz Malija, "pali" s kilogramom čistog Željko Šoša, zadarski vatrogasni zapovjednik (Foto: Dnevnik.hr) Neoprez i nemar Vatrogasci (ponovno) apeliraju: Nemojte ovo raditi! Ugrožavate imovinu i ljudske živote

Britanska grupa BAA koja upravlja zarčnim lukama Heathrow i Gatwick priopćila je da su zrakoplovne tvrtke pojačale sigurnost i da putnici trebaju očekivati kašnjenja. 'Putnici koji putuju u Sjedinjene Države trebaju očekivati da će njihove zrakoplovne tvrtke provoditi dodatne sigurnosne provjere prije ukrcaja', rekla je BAA u izjavi. Potpredsjednik Europske komisije Jacques Barrot je rekao da su europske vlasti u kontaktu sa SAD-om i da će učiniti sve kako bi zračni promet održale sigurnim. 'Ovaj incident još jednom pokazuje da je u borbi protiv terorizma potrebna budnost u svakom trenutku', rekao je.

Uvođenje pojačanih mjera sigurnosti potvrđeno je i u svim ostalim najprometnijim eruopskim zračnim lukama. British Airways je priopćio da će se putnicima ograničiti unošenje ručne prtljage u zrakoplov na jedan komad i napomenuo da se ta mjera odnosi samo na letove za Sjedinjene Države. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene