Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najzloglasnijih vođa somalskih pirata, koji je terorizirao velika područja Indijskog oceana i dobivao višemilijunske otkupnine za otete brodove, najavio je svoje umirovljenje!


Mohamed Abdi Hassan, poznat kako 'Afweyje ' odnosno 'velika usta' sinoć je na svečanosti u središnjoj somalskoj regiji Adadone najavio novinarima odustajanje od piratstva:

Vezani članci Ulice u centru Pariza, ilustracija Gradonačelnica Pariza uvodi ograničenja brzine za gotovo sve gradske ulice: Središnjim dijelom grada maksimalno 30 km/h Slika nije dostupna VIDEO Nasrtljive gusare plaše pjesmama Britney Spears!

'Nakon što sam se osam godina bavio piratstvom odlučio sam se povući i prestati. Od danas neću više biti uključen u tu razbojničku aktivnost, a pozivam i ostale da slijede moj primjer'.

Prošle je godine Afweyne opisan kao jedan od 'najzloglasnijih i najutjecajnih vođa' u somalskoj regiji Hobyo, utočištu pirata, u izvješću UN-ove skupine za praćenje stanja u Somaliji i Eritreji.  Afweyne nije naveo razlog za promjenu zanata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook