Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)humanost na djelu

Evo što se događa s onima koji prežive ebolu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet trese najgora epidemija ebole otkako je ona prvi put otkrivena. No jedna studija otkrila je zabrinjavajuće podatke o onima koji su tu smrtonosnu bolest preživjeli.

Oko 4.500 osoba već je umrlo od posljedica zaraze ebolom, dok je oko 9.000 zabilježeno u sedam zemalja svijeta. Svjetska zdravstvena organizacija upozorava na mogućnost eksponencijalnog rasta zaraženih i do 10.000 na tjedan, ako se situacija brzo ne stavi pod kontrolu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prebačen u bolnicu! VIDEO Prvi ebolom zaraženi pacijent stigao u Britaniju, nalazi se u NAJSIGURNIJOJ sobi u Europi! Slika nije dostupna Transportiran u mjehuru Smrtonosni virus stiže u Europu - Pacijent se prebacuje vojnim zrakoplovom!

Predsjednik Svjetske banke: Gubimo bitku s ebolom

Samo tri osobe na deset zaraženih prežive ebolu, no život nakon ebole za te osobe jednako je grozan.

Nedavna studija provedena nad 1.400 osoba u Sierra Leoneu otkrila je da ih se čak 96 posto diskriminira, dok čak 76 posto ispitanika kaže da bi se klonilo preživjelih od zaraze ebolom, ako bi se oni vratili u svoje zajednice, prenosi news.com.au.

Djeca su posebno pogođena jer UN procjenjuje da je oko 3.700 djece ostalo bez bar jednog roditelja zbog ebole, uz dokaze i kako ih se šikanira i izbjegava kad se pokušavaju brinuti za sebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene