Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južna Koreja je u ponedjeljak optužila Sjevernu Koreju za podmetanje protupješačkih mina koje su prošlog tjedna ranile dvojicu njezinih vojnika dok su bili u ophodnji granice, zaprijetivši Pyongyangu da će za to "skupo platiti".


Po priopćenju ministarstva obrane, tri protupješačke mine eksplodirale su u utorak kod zadnjeg obilaska južnokorejske ophodnje demilitariziranom zonom koja se pruža dva kilometra s jedne i s druge strane granice između dviju Koreja.

Zemlje s najgorim međususjedskim odnosima na svijetu

Vezani članci Kim Jong Un (Foto: AFP) "Moglo bi doći do katastrofe": Sjeverna Koreja upozorava na sve veću opasnost od rata Kim Jong Un (Foto:AFP) "Dragi vođa" dodijelio si novu titulu, susjedi neće biti sretni

"Sigurni smo da su to sjevernokorejske protupješačke mine koje su naši neprijatelji, koji su krijući se prešli vojnu granicu, postavili kako bi ubijali", rekao je novinarima Kim Min-Seok, glasnogovornik ministarstva.

Jednom vojniku su amputirane obje noge, a drugom jedna.

"Sjeverna Koreja će ovo skupo platiti, sukladno svojoj provokaciji", upozorili su u priopćenju zapovjednici glavnog stožera južnokorejske vojske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook