Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južna Koreja je u ponedjeljak optužila Sjevernu Koreju za podmetanje protupješačkih mina koje su prošlog tjedna ranile dvojicu njezinih vojnika dok su bili u ophodnji granice, zaprijetivši Pyongyangu da će za to "skupo platiti".


Po priopćenju ministarstva obrane, tri protupješačke mine eksplodirale su u utorak kod zadnjeg obilaska južnokorejske ophodnje demilitariziranom zonom koja se pruža dva kilometra s jedne i s druge strane granice između dviju Koreja.

Zemlje s najgorim međususjedskim odnosima na svijetu

Vezani članci Kim Jong Un (Foto:AFP) "Dragi vođa" dodijelio si novu titulu, susjedi neće biti sretni Donald Trump i južnokorejski predsjednik Moon Jae In (Foto: AFP) Sastanak Trumpa i južnokorejskog predsjednika: Govorimo o velikom dogovoru, a to znači denuklearizaciju

"Sigurni smo da su to sjevernokorejske protupješačke mine koje su naši neprijatelji, koji su krijući se prešli vojnu granicu, postavili kako bi ubijali", rekao je novinarima Kim Min-Seok, glasnogovornik ministarstva.

Jednom vojniku su amputirane obje noge, a drugom jedna.

"Sjeverna Koreja će ovo skupo platiti, sukladno svojoj provokaciji", upozorili su u priopćenju zapovjednici glavnog stožera južnokorejske vojske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook