Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neurofibromatoza

Žena čije se tijelo 'topi kao maslac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
43-godišnja Kineskinja pati od bolesti zbog koje joj se tijelo topi poput maslaca.

Bolest poznata kao neurofibromatoza nesretnu je ženu zadesila u 20-oj godini života. Tan se u početku nije previše obazirala na taj poremećaj, a sada liječnici ne znaju može li joj moderna medicina pomoći, prenosi Pravda.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Tkivo njezinog tijela gubi elastičnost i fleksibilnost te se objesi. Liječnici kažu da ti obješeni dijelovi tijela teže oko 20 kilograma. Najgore je to što nije sigurno može li se njezino tijelo vratiti u normalu.

Neurofibromatoza je bolest izazvana genetskim poremećajem, a radi se o autosomno dominantno nasljednim bolestima u kojima postoji sklonost razvoju promjena živčanog sustava, dobroćudnih tumora zvanih neurofibromi te kožnih pigmentnih promjena.

Ovaj poremećaj jednako pogađa i žene i muškarce, a dovoljan je samo jedan zaraženi gen da se poremećaj razvije. Ipak, ako jedan od roditelja ima poremećaj njegovo dijete ima 50 posto šanse da ga naslijedi. Težina infekcije varira od slučaja do slučaja i većinom nitko ne naslijedi taj gen unutar obitelji jer u međuvremenu dođe do novih mutacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene