Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog velikog požara guverner zatražio pojačanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger zatražio je pojačanje u borbi s vatrenom stihijom u kojoj je od 4. rujna izgorjelo 516 četvornih kilometara šume i niskog raslinja sjeverozapadno od Los Angelesa.

'Okolnosti veoma velike opasnosti za osobe i imovinu nastupile su u okrugu Ventura zbog požara', priopćio je Schwarzenegger u nedjelju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doznajte jeste li među sretnim dobitnicima Podijelili smo majice i ulaznice za 'Invaziju svijeta: Bitka Los Angeles' Slika nije dostupna Pomahnitali suprug Vozio je na haubi 60 km brzinom od 160 na sat!

Guverner je požar u nacionalnom parku Los Padres nazvao 'jednim od najvećih požara u novijoj povijesti Kalifornije'.

'Razmjeri požara premašuju mogućnosti vatrogasne službe, ljudstva, opreme i infrastrukture okruga Ventura', dodao je.

Katastrofalni požar koji je uništio velik dio nacionalnog parka Los Padres, zaštićeno područje šume i šikare pedesetak kilometara udaljeno od središta Los Angelesa, u nedjelju je bio ugašen na 40 posto područja, rekao je Joe Pasinato, glasnogovornik američkog ureda za šume.

2006. godina već je sada najgora što se tiče požara šume i niskog raslinja u SAD-u od 1960., kada su vlasti počele voditi statistiku. Od 1. siječnja u požaru je uništeno 36.768 četvornih kilometara terena, dok je u čitavoj 2005., godini prošlog rekorda, vatrena stihija opustošila 35.154 četvorna kilometra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene