Dupini, ilustracija
Dupini, ilustracija Foto: Getty Images

Nakon niza napada dupina na ljude, japanske vlasti upozorile su turiste da se drže podalje od njih.


Japanske vlasti upozorile su turiste na plažama da se drže podalje od dupina nakon niza napada tih životinja na ljude. Naime, najmanje šestero ljudi zadobilo je manje ozlijede u napadu dupina na obali Japanskog mora od kraja srpnja, piše The Guardian.

Lokalna policija provodi patrolu na plažama i dijeli letke kako bi upozorila ljude na potencijalnu prijetnju. Plaža bi se trebala zatvoriti krajem mjeseca.

"Većina napada dogodila se unutar deset metara od obale što je znak da su dupini u tom području navikli na susret s ljudima", javljaju tamošnji mediji.

Ilustracija VIDEO Zastrašujući prizor: Kamere snimile jezivog prapovijesnog pretka morskog psa

Majmun vrste makaki (Foto: PIXSELL/Borna Filić) Lovci ubili "majmuna pljačkaša": Napao i ozlijedio više od 40 ljudi, raste strah od novih napada

Iako su napadi dupina iznimno rijetki, nisu nemogući, osobito ako se životinje osjećaju ugroženo.

"Dupini ne vole da ih se dodiruje po određenim dijelovima tijela kao što su vrh nosa i leđne peraje", rekao je Masaki Yasui, dužnosnik odjela za promociju turizma. Istaknuo je kako su na društvenim mrežama objavljeni videozapisi na kojima plivači pokušavaju dotaknuti dupina.

"Potičemo posjetitelje da gledaju dupina izdaleka ako ga vide", rekao je Yasui.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju