Obavijesti Video Pretražite Navigacija
star 80 milijuna godina

VIDEO Zastrašujući prizor: Kamere snimile jezivog prapovijesnog pretka morskog psa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U vodama japanskog otoka Awashima kamere su zabilježile sablastan prizor, naboranog morskog psa, životinju za koju se vjeruje da potječe još iz prapovijesnog doba.

Prapovijesni morski pas, poznatiji pod nazivom "naborani morski pas" koji obitava na dubinama većim od 1000 metara, viđen je i snimljen u vodama japanskog otoka Awashima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Za ovog živućeg fosila koji se pojavio prije 80 milijuna godina vjeruje se da je predak današnjim morskim psima.

Kamere su ovog predatora već nekoliko puta uhvatile posljednjih nekoliko desetljeća. Zanimljivo, ova je sablasna životinja otkrivena je u 19. stoljeću upravo u Japanu.

Pročitajte i ovo Adam Walker s dupinima u dobrom društvu VIDEO Nevjerojatni prizori: Velika bijela psina napala muškarca, spasilo ga jato dupina

Pročitajte i ovo Ilustracija tik do obale VIDEO Dva morska psa u plićaku, dijete panično vikalo: "Mama, izađi iz mora!"

Ova prapovijesna zvijer ima tri reda zubi, a njegov su plijen najčešće lignje, premda jede i jedinke iz vlastite vrste. Svoju lovinu napada šuljajući se kao zmija, a čemu ide u prilog svjedoči i njegova zmijolika konstitucija. 

Ovaj je video snimljen prije nekoliko godina, no posljednjih je dana ponovno počeo kružiti društvenim mrežama te postao viralan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene