Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teška financijska situacija dva je Beograđanina natjerala na očajne mjere. Pokušali su prodati bubrege, no policija ih je otkrili i uhitila. sad im prijeti 2-10 godina zatvora.


Nisu mogli vratiti dugove niti su imali dovoljno sredstava za osnovne životne potrebe, stoga su se odlučili na očajnički potez u pokušaju da se izvuku iz te nezavidne situacije. Beograđani A. K. (39) i G. S. (38) oglasili su na internetu da prodaju bubrege, 39- godišnjak za svoj je tražio 150 tisuća eura, a 38- godišnjak 60 tisuća eura.

Vezani članci Novac iz EU: Komu ide koliko? - 6 Čak 1165 stranica Nacionalnog plana odlazi u Bruxelles: Istražili smo u što će Vlada ulagati Umirovljenici, ilustracija - 2 Izvještaj o ljudskim pravima: Stagnacija i nazadovanje u prošloj godini. Posebno pogođene osobe u riziku od siromaštva

Na saslušanju su istaknuli da su znali da rede protivno zakonu, ali nisu imali izbora.

>> Mladić (21): 'Prodajem bubreg za 50.000 eura zbog teške financijske situacije'

'G. S. je iz inozemstva dobio nekoliko ponuda za cijenu od 150.000 eura, a s jednom osobom je ugovorio transplantaciju u inozemstvu uz pomoć jednog liječnika. U jednom trenutku je pomislio da može biti prevaren pa je odustao', rekao je za Blic izvor iz beogradske policije koji navodi da se za ovo kazneno djelo propisuje kazna od dvije do 10 godina zatvora.

A. K. je tražio 60.000 eura, ali se kupci nisu javljali, pa je stupio u kontakt s nekoliko medicinskih ustanova kojima je pokušao prodati organ. Otkrili su ih pripadnici Uprave za strance - Odjeljenja za suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima PU Beograd, koji su otkrili i kupce i liječnike koji su sudjelovali u ovom slučaju kupoprodaje organa. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook