Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američke carinske vlasti evakuirale su jedan od najvećih sjeverno-američkih lučkih terminala u Seattleu i pozvale protueksplozijsku jedinicu nakon što su psi tragači upozorili na mogućnost da dva brodska kontejnera iz Pakistana sadrže eksploziv.


Policija iz Seattlea ustanovila je kako u kontejnerima nema eksploziva, ali se i dalje istražuje ima li opasnih tvari, rekao je glasnogovornik luke David Schaefer. 

Vezani članci Krater u Njemačkoj (Foto: AFP) - 1 Evakuirano 2500 ljudi: Nijemce probudila snažna detonacija, na mjestu eksplozije pronašli ogroman krater Policija u Kaiserslauternu (Foto: AFP) Evakuirane gradske vijećnice u velikim njemačkim gradovima: Poslane prijetnje bombama u sedam gradova

Naknadno je utvrđeno kako u kontejnerima nema nikakvih biloški ili kemijski opasnih tvari.

Jedan je kontejner ispunjen odjećom, a drugi balama korištenog tekstila. 

"Jako smo sretni što ništa nismo pronašli.. Terminal će uskoro biti ponovno otvoren.'', izjavio je glasnogovornik carinske policije mike Milne. 

Kontejneri su postali sumnjivi kada je prvotnim pregledom utvrđeno kako sadržaj ne odgovara onom koji je bio prijavljen. 

Sumnjivi kontejneri nalazili su se među 70 kontejnera koji su brodom doplovili iz Hong Konga preko Kine i Južne Koreje do Sjedinjenih Država.