Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šalje 100 sms-ova dnevno

Štetna aktivnost: Zbog SMS-ova mora na operaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon slanja više od 100 sms-ova dnevno, 16-godišnja Amerikanka Annie Levitz morat će se suočiti s bolnom budućnosti.

Srednjoškolka Annie Levitz iz Chicaga, izgubila je osjećaj u šakama, nosi pomagala na oba zgloba šake te također konzumira tablete protiv bolova. Sve to zbog pretjeranog tipkanja na mobitelu.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

Uskoro će, prema preporuci liječnika, morati na operaciju koja će joj barem malo olakšati život sa sindromom karpalnog tunela, piše Daily Mail. Liječnici kažu da ima sindrom karpalnog tunela, zbog čega su živci u zglobu 'zarobljeni’. Ovo se stanje obično povezuje i sa učestalom uporabom tipkovnice kompjutera.

Anni se žali da više ne može sms-ati onoliko često koliko je to radila prije, pa sada šalje ‘samo’ 50 poruka dnevno. ‘Znam da to nije dovoljno, ali trudim se. Nisu to dugačke poruke, tek ‘Što ima?’ Sada kaže da se nada da će svoj mobitel zamijeniti iPhoneom, pa će pomoću touchscreena lakše tipkati.

'Počela sam gubiti osjećaj u rukama i one su otupile. Kada sam htjela primiti suđe, jednostavno bi mi ispadalo iz ruku’, rekla je Anie. Nakon što su joj liječnici dijagnosticirali sindrom, preporučili su operaciju koja će joj smanjiti bol. Majka Carrie kaže da se Annie unatoč tome nije željela odreći mobitela jer je to ‘njezin cijeli društveni život’.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene