Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zgrada Saveznog suda u Washingtonu, nedaleko od Capitol Hilla, evakuirana je nakon što je sumnjivi paket pronađen u njezinoj blizini, izvijestila je američka TV mreža ABC.


Oglasila se sirena za požar i zgrada je iz predostrožnosti evakirana oko 09:30 sati, izjavio je dužnosnik suda Sheldon Snook.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa Sumnjivi paket u tvornici cjepiva AstraZenece bezopasan: "Ovaj privremeni prekid rada nije utjecao na naš raspored proizvodnje" Slika nije dostupna Otkriven sumnjivi paket u blizini Bank of England, čula se eksplozija

Policija je pretražila područje oko zgrade. Suci Saveznog suda za to su vrijeme prešli u susjednu zgradu Vrhovnog suda okruga Columbia. 

Nakon završetka istrage ispostavilo se kako je sumnjivi paket bio odbačena odjeća jednog od beskućnika koji spavaju u obližnjem parku. Vlasti tvrde kako smotuljak odjeće ponekad može slićiti na neke vrste eksploziva. 

Do evakuacije je došlo netom prije početka saslušanja u poznatom slučaju odavanja identiteta agenta CIA-e. 

Tužitelj Patrick Fitzgerald i njegovi pomoćnici napustili su zgradu zajedno s još stotinjak službenika suda, dok optuženi u predmetu, bivši pomoćnik potpredsjednika SAD Dicka Cheneya, Lewis 'Scooter' Libby i njegovi odvjetnici još nisu stigli na ročište.

Očekuje se kako će kasnije tijekom dana biti održano saslušanje, koje se smatra jednom od ključnih u predmetu, jer će se raspravljati o tome da li uopće i koje povjerljive dokumente Libby možde koristiti u svojoj obrani od optužbi za krivokletstvo i ometanje pravde.

Libbyevo pravno kockanje, prijetnja otkrivanjem osjetljivih državnih tajni na suđenju koje treba početi u siječnju, potencijalno može dovesti do obustave procesa.