Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnokorejski predsjednik Roh Moo Hyun sazvao je krizni sastanak nakon što je američka policija objavila da je počinitelj masakra na kampusu Virginia Techa južnokorejski student.


'Šef države koji je ponovno izrazio 'neopisivi šok' nakon masakra 33 osobe, ponovno će tijekom dana izraziti sućut obiteljima i osobama bliskim žrtvama', objavio je glasnogovornik ureda predsjednika Oh Young-Jin.

Vezani članci Prosvjedi u Mjanmaru Policija i vojska pucale i ubile 38 prosvjednika, među njima četvero djece: "To je užasno, to je pokolj" Fuchs i Boras Novi sukob Fuchsa i Borasa: Čeka se odluka o produljenju mandata 71-godišnjem prorektoru

Šef diplomacije Song Ming-Soon već je predsjedao hitnim sastankom u noći s utorka na srijedu nakon otkrivanja identiteta ubojice Cho Seung-Huija, 23-godišnjeg južnokorejskog građanina koji je legalno boravio u SAD-u gdje je bio na zadnjoj godini studija engleskog jezika.

'Vlada izražava iznenađenje i neopisivi šok glede te pucnjave', izjavio je glasnogovornik južnokorejskog ministarstva vanjskih poslova Cho Byung-Jae, koji vodi ured sjevernoameričkih poslova unutar ministarstva.

Najviši južnokorejski dužnosnici izrazili su zabrinutost da bi zbog pokolja u Virginiji moglo doći do odmazde prema južnokorejskim studentima u SAD-u, gdje Koreanci čine oko 15 posto stranih studenata.