Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog masakra u Virginiji krizni sastanak u Južnoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski predsjednik Roh Moo Hyun sazvao je krizni sastanak nakon što je američka policija objavila da je počinitelj masakra na kampusu Virginia Techa južnokorejski student.

'Šef države koji je ponovno izrazio 'neopisivi šok' nakon masakra 33 osobe, ponovno će tijekom dana izraziti sućut obiteljima i osobama bliskim žrtvama', objavio je glasnogovornik ureda predsjednika Oh Young-Jin.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti" Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne

Šef diplomacije Song Ming-Soon već je predsjedao hitnim sastankom u noći s utorka na srijedu nakon otkrivanja identiteta ubojice Cho Seung-Huija, 23-godišnjeg južnokorejskog građanina koji je legalno boravio u SAD-u gdje je bio na zadnjoj godini studija engleskog jezika.

'Vlada izražava iznenađenje i neopisivi šok glede te pucnjave', izjavio je glasnogovornik južnokorejskog ministarstva vanjskih poslova Cho Byung-Jae, koji vodi ured sjevernoameričkih poslova unutar ministarstva.

Najviši južnokorejski dužnosnici izrazili su zabrinutost da bi zbog pokolja u Virginiji moglo doći do odmazde prema južnokorejskim studentima u SAD-u, gdje Koreanci čine oko 15 posto stranih studenata. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene