Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazali susret s novinarima

Završio sastanak: 'Izašli su mračnih lica...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završio je sastanak ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča s ministrima vanjskih poslova Poljske, Njemačke i Francuske.

Sastanak ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča s ministrima vanjskih poslova Poljske, Njemačke i Francuske završio je u četvrtak poslijepodne u Kijevu, a ministri su sa sastanka izašli 'mračnih lica' i otkazali su planirani susret s novinarima, javljaju ukrajinski mediji. 'Ministri su izašli... mračnih lica. Otkazali su planirani susret s novinarima', rekao je novinar Ukrajinske pravde.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izdan zahtjev za uhićenjem Janukoviča Obama: Sankcije će Rusiju skupo stajati! Kina poziva na suzdržanost Slika nije dostupna Napeto u Ukrajini UŽIVO Parlament opozvao Janukoviča, raspisani novi izbori!

Međutim, agencija Reuters javlja, pozivajući se na izvor u EU, da 'postoje izgledi za kompromis'.

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton dvaput je razgovarala s ministrima tijekom sastanka s Janukovičem, a Janukovič je nakratko bio prekinuo sastanak kako bi nazvao ruskog predsjednika Vladimira Putina, javljaju ukrajinski mediji pozivajući se na poljske novine Gazeta Wyborcza.

Poljski, njemački i francuski šefovi diplomacija Radoslaw Sikorski, Frank-Walter Steinmeier i Laurent Fabius u razgovorima s Janukovičem trebali su osigurati mirno rješenje krize u Ukrajini uoči izvanrednog sastanka ministara vanjskih poslova EU-a popodne u Bruxellesu na kojem će se razmatrati moguće uvođenje sankcija ukrajinskim vlastima.

UŽIVO Opet krv na ulicama Kijeva: Raste broj mrtvih, prosvjednici zarobili 67 policajaca!

Sikorski, Steinmeier i Fabius zasad ostaju u Kijevu, ne putuju u Bruxelles, doznaje Reuters iz diplomatskih izvora, ali su u stalnom kontaktu s Ashton. Sastanak Janukoviča i ministara trajao je više od četiri sata i njegova lokacija se držala u tajnosti zbog sukoba u Kijevu.

Sikorski je rekao kako će se sastati s ukrajinskom oporbom kako bi razgovarao o dogovoru predloženom s Janukovičem. 'Uskoro treba početi sastanak s oporbom kako bi se testirao predloženi sporazum', rekao je Sikorski na Twitteru nakon susreta s Janukovičem zajedno s njemačkim i francuskim ministrima vanjskih poslova.

Ruski predsjednik donio je odluku da će poslati u Kijev u posredničku misiju Vladimira Lukina, rekao je glasnogovornik predsjednika. 'Na inicijativu ukrajinske strane održao se telefonski razgovor predsjednika Putina s predsjednikom Janukovičem tijekom kojega je ukrajinski predsjednik predložio ruskom čelniku da pošalje u Kijev ruskog predstavnika za sudjelovanje u pregovaračkom procesu s oporbom u svojstvu posrednika', rekao je glasnogovornik Dmitrij Peskov. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene