Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedica skandala

Zapovjednik nosača USS Enterprise smijenjen zbog spornih snimki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka ratna mornarica objavila je da je smijenila zapovjednika nosača zrakoplova USS Enterprise, kapetana fregate Owena Honorsa.

Honors je smijenjen zbog nepriličnih i komičnih videosnimaka, koje je načinio i pokazao posadi prije nekoliko godina.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala

>> Skandal: Neprimjerene snimke na nosaču USS Enterprise

Videosnimke, koje su uključivale homofobične uvrede i seksualne aluzije, pokazale su krajnje slabo rasuđivanje kapetana fregate Honorsa, izjavio je zapovjednik američke flote, admiral John Harvey.

'Nedostatak prosuđivanja dovodi u pitanje njegov karakter'

'Dok je izvedba kapetana fregate Honorsa kao zapovjednika USS Enterprise bila bez incidenta, njegov duboki nedostatak dobrog prosuđivanja i profesionalizma, dok je prethodno služio kao drugi časnik na Enterpriseu, dovodi u pitanje njegov karakter i potpuno potkopava njegovu vjerodostojnost da i dalje učinkovito službuje u zapovjedništvu', rekao je admiral Harvey.

On je pročitao priopćenje novinarima u Norfolku, glavnoj američkoj ratnoj luci i nije odgovarao na pitanja, uključujući i ono zašto se Honorsa smjenuje zbog videosnimaka iz 2006. i 2007., tek sada kada je o njima pisao lokalni list iz Norfolka, Virginian-Pilot.

Mornarica nastavlja istragu

Honors će nastaviti mornaričku službu na administrativnoj dužnosti. Harvey je rekao da mornarica nastavlja istragu o slučaju videosnimaka te da ispituje koji su drugi časnici USS Enterprisa znali za njih.

Videosnimke, objavljene na webstranici lista Virginian-Pilot, prikazuju kapetana Owena Honorsa, tada drugog u zapovjednom lancu broda, kako psuje zajedno s drugim članovima posade nastojeći biti duhovit. Na videozapisima su i simulirani pokreti seksa te dvije ženske članice posade zajedno pod tušem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene