Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simulirani pokreti seksa i psovke

Skandal: Neprimjerene snimke na nosaču USS Enterprise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka ratna mornarica otvorila je istragu o nizu nepriličnih video uradaka, punih seksualnih aluzija i homofobnih primjedbi koji su snimljeni na nosaču zrakoplova USS Enterprise.

Uradci su prikazani posadi dok se brod nalazio u misiji potpore američkim snagama u Iraku i Afganistanu. Mornarički glasnogovornik, kapetan korvete Chris Sims, rekao je da su video snimke, koja su bile prikazane posadi u 2006. i 2007. godine, 'neprimjerene', prenose u američki mediji.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala

O spornim video uradcima, uz opis njihova sadržaja, prvi je u subotu izvijestio lokalni list iz Norfolka u Virginiji, najvećoj luci američke ratne mornarice.

Simulirani pokreti seksa i dvije članice posade pod tušem

Videosnimke, objavljene na webstranici lista, prikazuju kapetana Owena Honorsa, tada drugog u zapovjednom lancu broda, kako psuje zajedno s drugim članovima posade nastojeći biti duhovit. Na videozapisima su i simulirani pokreti seksa te dvije ženske članice posade zajedno pod tušem.

Honors je nedavno preuzeo zapovjedništvo nad USS Enterpriseom, jednim od 11 američkih nosača zrakoplova. Admiral John Harvey, načelnik zapovjedništva flote, naredio je provedbu istrage.

Ratna mornarica izdala je priopćenje u kojem ističe kako 'proizvodnja videosnimaka, poput one proizvedene prije četiri ili pet godina na brodu USS Enterprise, a sada o njemu piše Virginian-Pilot, za ratnu mornaricu nije prihvatljiva, ni tada ni danas. Ratna mornarica na podržava takve aktivnosti'.

Američke TV mreže u izvješćima ocjenuju da će skandal s video snimkama vjerojatno rezultirati smjenom kapetana Honorsa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene