Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapovjednik američkog stožera bi zatvorio Guantanamo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik američkog združenog stožera, admiral Michael Mullen ocijenio je da zatvor u Guantanamu treba zatvoriti, dodavši ipak da takva odluka zasad nije predviđena.

"Smatramo da je to dugoročna zadaća, sve dok netko ne dođe i ne zatvori" zatvor, rekao je pred nekolicinom novinara, nakon posjeta toj američkoj pomorskoj bazi na Kubi. "Nemam predodžbu koliko bi to moglo potrajati. Tu odluku moraju donijeti politički čelnici", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Udar na sjedište Ukrajinci: "Ubili smo zapovjednika ruske crnomorske flote" Satnik Dario Bilješković - 1 misija u poljskoj Uskoro se vraćaju kući: Zapovjednik otkrio što je naučio od Amerikanaca i čemu se najviše veseli

"Otvoreno kažem da to moramo učiniti. Ministar obrane Robert Gates rekao je javno da to moramo učiniti. Čak je i predsjednik Bush javno rekao da to moramo učiniti, ali nikakva odluka još nije donesena", istaknuo je.

Admiral Mullen je kazao da Guantanamo šteti ugledu Sjedinjenih Država: "Mislim da je riječ o simbolu - onome što Guantanamo znači u svijetu, način na koji on predstavlja SAD. Nanio je štetu našem ugledu".

Šest godina pošto su u siječnju 2002. došli prvi zatočenici "rata protiv terorizma", Guantanamo ima 277 zatvorenika, ali suđenja još nisu počela. Više od 500 zatočenika vraćeno je u matičnu zemlju, a većina je puštena na slobodu, bez sudbenog progona. Prvo suđenje na posebnom vojnom sudu očekuje se u svibnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene