Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici skupine koja se od 2003. do 2005. navodno bavila uvozom eksploziva i oružja, posebice ratnog, s područja bivše Jugoslavije, a namijenjeno pariškom predgrađu, počeli su se pojavljivati pred kaznenim sudom u Bobignyu, blizu Pariza.


Šesnaest osoba između 25 i 47 godina, među kojima i jedna žena, pojavit će se pred sudom do petka, a tereti ih se, osim za nabavu i prijevoz oružja, i za zločinačko udruživanje.

Vezani članci Zaplijenjene cigarete Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna Helikopter hrvatske vojske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zadarska policija otkrila nove detalje skandala u vojsci: Nakon švercera oružjem i trojice pilota, prijavljena još dva civila

Riječ je većinom o Bošnjacima, Hrvatima i Srbima te trojici Francuza podrijetlom iz bivše Jugoslavije, uhićenih tijekom triju policijskih akcija. Prijeti im kazna od pet godina zatvora.

Jedan od glavnih šefova kriminalne mreže, 42-godišnji Srbin Radomir Mičić koji se traži i zbog trostrukog ubojstva u Srbiji, uhićen je u rujnu 2003. u posjedu ručnih granata i raznog eksploziva.

Sve ih se tereti da su 'u značajnim količinama, oružjem i
eksplozivom' opskrbljivali velike kriminalne skupine i male švercere iz predgrađa.