Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije tone kokaina skrivene u zrakoplovu koji je prevozio 47 tona rezanog cvijeća, zaplijenjeno je u Španjolskoj, objavilo je u ponedjeljak ministarstvo unutarnjih poslova u Madridu.


'Droga velike čistoće stigla je iz Kolumbije i zaplijenjena je po dolasku u zračnoj luci Foronda', precizira ministarstvo u priopćenju. To je prva zapljena u zrakoplovu tog tipa, gdje je droga bila skrivena u paletama cvijeća, prema ministarstvu koje je dodalo da je uhićeno 13 ljudi. Istraga je počela prije godinu dana i omogućila otkrivanje kriminalne mreže koja je željela uvesti drogu zračnim putem. Španjolska je jedan od ulaza droge u Europu, bio to hašiš iz Sjeverne Afrike ili kokain iz Južne Amerike. (Hina)

Vezani članci Uhićen mladić, ilustracija Razbijena skupina trgovaca drogom: Prilikom privođenja jednom muškarcu pozlilo, hitno prebačen u bolnicu - "Pred očima mi se sin gasio!" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"