Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapaljeno 367 vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
367 automobila zapaljeno je u Francuskoj, a 270 osoba privedeno u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon tučnjava izazvanih u Parizu i drugim gradovima pobjedom kandidata desnice Nicolasa Sarkozyja na predsjedničkim izborima.

No, općenito, "drugi krug predsjedničkih izbora nije izazvao veliko urbano nasilje u osjetljivim četvrtima i jedino je nekoliko malih skupina palilo kante za smeće i automobile", rečeno je iz opće policijske uprave.

Pročitajte i ovo Policajci patroliraju Novom Kaledonijom Zabranjeno okupljanje Francuska proglasila izvanredno stanje, četvero mrtvih u nemirima u Novoj Kaledoniji Prosvjedi u Novoj Kaledoniji - 1 130 uhićenih Nasilje paraliziralo francuski otok: Zapaljene zgrade i škola, na snazi je policijski sat, a planiran je i bijeg iz zatvora

Prije drugog kruga iznesena je bojazan o opasnosti ponavljanja nereda poput onih koji su zahvatili zemlju ujesen 2005. Broj policajaca povećan je.

Od ukupnog broja vozila, 172 ih je zapaljeno u pariškom području, od čega manje od desetak u Parizu.

Policija i žandari priveli su "270 osoba, od kojih 136 u pokrajinama, 46 u Parizu i 88 u ostatku pariške regije Ile-de-France".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene