Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena ministarstva

Zapaljena albanska zastava pogoršala albansko-srpsku krizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albansko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju je pozvalo srpsku vladu da pronađe počinitelje i izruči ih pravdi.

Albansko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je u nedjelju da je paljenje albanske zastave tijekom nogometne utakmice dviju momčadi prve srpske lige u Beogradu incident koji truje političku krizu između Srbije i Albanije.

Pročitajte i ovo Konstitutivna sjednica srbijanskog parlamenta U Srbiji Totalni kaos u skupštini, padaju uvrede i prijetnje: "Hajde izađi! Majku vam je*em, da vidimo kako ćete proći" Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

Taj novi incident bi mogao dodatno kompromitirati prvi posjet Srbiji jednog albanskog premijera u 68 godina, koji se treba dogoditi 22. listopada posjetom Edija Rame Beogradu.

Nastavljaju se napadi: Zapaljene dvije pekarnice u vlasništvu Albanaca!

Albansko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju je pozvalo srpsku vladu da pronađe počinitelje i izruči ih pravdi,zatraživši od srpske političke klase da se distancira od tih nedjela koja štete budućnosti i stabilnosti Balkana.

Tijekom nogometne utakmice Partizana i Crvene Zvezde u Beogradu u subotu navečer navijači Crvene zvezde su zapalili albansku zastavu, izvijestila je srpska agencija Tanjug.

DAČIĆ BIJESAN - Evo što je poručio nakon utakmice!

Taj se incident dogodio četiri dana nakon što je bespilotnom letjelicom na stadion tijekom utakmice reprezentacija Srbije i Albanije za kvalifikacije za Euro 2016. spuštena zastava s kartom Velike Albanije. To je izazvalo nerede na stadionu i političku između krizu dviju zemalja koje već imaju vrlo osjetljive odnose. Albanski premijer Edi Rama izjavio je u petak da je odlučio u srijedu posjetiti Srbiju bez obzira na te incidente, ali Srbija još nije potvrdila taj posjet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene