Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohod huligana

Nastavljaju se napadi: Zapaljene dvije pekarnice u vlasništvu Albanaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vojvodini su tijekom noći s četvrtka na petak zabilježeni novi napadi na objekte čiji su vlasnici Albanci, a policija je uhitila jednoga huligana i radi na rasvjetljavanju svih slučajeva, javila je u petak Radio televizija Vojvodine (RTV).

U Novome Sadu su demolirane i zapaljene dvije pekarnice te kamenjem napadnut jedan lokal.

Pročitajte i ovo Tomislav Zigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatski zastupnik u Skupštini Srbije Vučić objavio Žigmanov ponovno dobio mandat u resoru srbijanske vlade: "Potvrda o mojem predanom radu" Policija u Srbiji, ilustracija Radnik postao heroj Detalji brutalnog napada pomahnitale 40-godišnjakinje: "Krvi je bilo na sve strane, jaukala je..."

Zaposlenice pekarnice "Europa" su bile u pekarnici kada je skupina huligana upala u nju i izvrijeđala ih na nacionalnoj osnovi, javio je novosadski radio "021".

Napadnute su i tri pekarnice u Vršcu. Kako prenosi portal "eVršac.rs" nepoznati počinitelji su tijekom noći kamenjem razbili izloge, rashladne vitrine i reklame na tri pekarnice u Vršcu čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalnosti.

Državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Nikolić izjavio je da Republika Srbija neće tolerirati širenje vjerske i nacionalne mržnje i da će svi koji se odluče na neprimjeren način uništavati imovinu u vlasništvu Albanaca biti najstrože kažnjeni.

"MUP intenzivno radi na identifikaciji osoba koje su prethodnih dana napale objekte u vlasništvu naših građana albanske nacionalnosti. Jedna osoba je već privedena i protiv nje će, po nalogu tužitelja, biti podnesena kaznena prijava", navodi se u Nikolićevoj pisanoj izjavi.

Drama u Podgorici: S kapuljačama na glavi kamenovali albansko veleposlanstvo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ujedno i dužnosnik Srpske napredne stranke (SNS), zajedno s predstavnicima Policijske uprave Novi Sad obići će nekoliko novosadskih pekarnica koje su proteklih dana bile meta vandalskih napada, priopćeno je iz gradske uprave.

Koalicija nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" ocijenila je da je eskalacija nasilja u Vojvodini nad imovinom građana albanske nacionalnosti izravna posljedica neodgovornih, zapaljivih i nacionalističkih izjava beogradskih političara poslije incidenata na utakmici Srbija-Albanija.

"Umjesto da predstavnici vlasti djeluju umirujuće na jedno duboko traumatizirano, nasilju sklono društvo, s teškim ratnim naslijeđem, oni su svojim izjavama potpaljivali vatru i praktički motivirali nasilnike da nasrnu na pekarnice u vojvođanskim gradovima, kojima su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice", istaknuto je priopćenju.

Građanska Vojvodina zahtjeva od predstavnika vlasti da pod hitno zaustave huškačku retoriku, a od mjerodavnih tijela da hitno otkriju počinitelje zlodjela i privedu ih pravdi.

Napadi na objekte u Vojvodini čiji su vlasnici Albanci počeli su u srijedu, dan poslije nogometne utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije koja je prekinuta zbog nereda i međunacionalnih sukoba igrača i navijača. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene