Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijelo i SOS poziv

JAHTA PLUTALA OCEANOM Zagonetna smrt svjetskog moreplovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mumificirano tijelo njemačkog avanturista i svjetskog moreplovca Manfreda Fritza Bajorata (59) pronađeno je na jedrilici koja je slomljenog jarbola plutala pokraj obale na jugu Filipina.

Manfreda Bajorata su pronašla dvojica ribara blizu gradića Barobo na Filipinima, a šokiralo ih je stanje u kojem su zatekli leš. Naime, njegovo mumificirano tijelo bilo je u sjedećem položaju pokraj radio-telefona odakle je očito pokušavao uputiti posljednji SOS poziv. Naslonjen na desnu ruku činilo se kao da je zaspao.

Posljednji put viđen je2009. godine, no njegov je prijatelj kazao njemačkom Bildu kako je zadnji put kontaktirao s Manfredom prije godinu dana za rođendan, i to preko društvene mreže.

Policija nije pronašla nikakve znakove borbe niti nasilne smrti. Sumnja se da je možda imao srčani napad te da je pokušao dozvati pomoć. Tijelo je, pretpostavlja se, u mumificiranom stanju ostalo uslijed utjecaja oceanskih vjetrova, visokih temperatura i slanog zraka.

Pročitajte i ovo Piton Nevjerojatno što je učinio Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..." Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

U kabini su pronađene osobne stvari preminulog, među njima i albumi s fotografijama i konzerve hrane. Nijemac je identificiran zahvaljujući osobnim dokumentima na jahti. Policija pokušava rekonstruirati njegovo kretanje kako bi doznali što mu se zapravo dogodilo.

'Ovo je za nas misterij', kazao je inspektor Mark Navales.

Manfred Bajorat plovio je svojom jahtom Sayo svijetom posljednjih 20 godina. Inače ga je pratila supruga na putovanjima, ali su se 2008. godine razveli. Po pričama ljudi koji su ga upoznali na njegovim putovanjima bio je iskusan pomorac koji si ne bi dozvolio da tek tako uleti u oluju.

Doktor Mark Benecke iz Kölna rekao je za njemački Bild da bi se moglo raditi o prirodnoj smrti: 'Način na koji sjedi indicira nenadanu smrt, vjerojatno od infarkta', prenosi Telegraph.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene