Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašao ga kolega

Zadavljen 90-godišnjak koji je preživio holokaust

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Felix Brinkman, 90-godišnjak koji je preživio holokaust, pronađen je mrtav u svom stanu na Upper East Sideu, rekao je glasnogovornik medicinske službe New Yorka.

Brinkman koji je rođen u Latviji, izbjegao je smrt tijekom jednogodišnjeg zatočeništva u nacističkim logorima. Pet je puta bio na popisu za plinsku komoru, ali svaki puta je svojim tečnim njemačkim sačuvao život, piše CNN. Nakon što je rat završio, otkrio je kako je njegova supruga, koja je također jedno vrijeme bila u Auschwitzu kao i on, živa i zdrava u Poljskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pismo otkrio vatikanski arhivist Papa Pio XII rano znao za holokaust: "Vatikan imao informacije da su radni logori tvornice smrti" Ilustracija slučaj poljske obitelji Nacisti su ubili deveteročlanu obitelj, uključujući novorođenče jer su skrivali Židove: Katolička crkva sada ih je beatificirala

Zajedno su se doselili u SAD, gdje je Felix godinama radio kao poduzetnik u ugostiteljskim vodama. Posljednjih se godina bavio građevinom, a jedan od voditelja projekta koji je radio s njim, zabrinuo se kada nije došao na posao. Pronašao ga je stanu u kojem je Brinkmann živio sam od smrti supruge, zadavljenog. Ukraden mu je automobil, a njegov sin kaže kako nije imao neprijatelja i da su ga svi koji su ga poznavali zapravo voljeli.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene