Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mise u Australiji

Za žrtve požara 91 milijun australskih dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Australije održane su mise u spomen na žrtve katastrofalnih požara u saveznoj državi Victoriji. Najmanje 181 osoba je poginula, a 1.800 kuća uništeno je u oko 400 požara u Victoriji. Izgorjelo je oko 450.000 hektara raslinja. Bila je to najveća požarima izazvana katastrofa u australskoj povijesti.

Danas ujutro u Victoriji bjesni još osam požara, četiri manje nego jučer, a gasiteljima na ruku ide pad temperature u području. Središnja crkvena služba u spomen na žrtve održana je u gradu Whittleseau, oko 100 kilometara od Melbournea, glavnog grada Victorije. Nazočio joj je i premijer Kevin Rudd.

Pročitajte i ovo Molitva krunice na Trgu bana Josipa Jelačića Prva subota u mjesecu Molitelji i u ožujku izišli na ulice: U Zagrebu ih dočekali prosvjednici s bubnjevima, neki legli pred policiju Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda

>> VIDEO: U Australiji privedena dvojica piromana, bit će optuženi i za ubojstva

Vlada je najavila 91 milijun australskih dolara pomoći za žrtve požara i najavila osnivanje središta za rano uzbunjivanje kako bi se ubuduće izbjegle ovako razorne posljedice prirodnih katastrofa. Smatra se da su mnogi od požara podmetnuti, ali zasad su uhićena samo dvojica piromana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene