Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Diljem Australije održane su mise u spomen na žrtve katastrofalnih požara u saveznoj državi Victoriji. Najmanje 181 osoba je poginula, a 1.800 kuća uništeno je u oko 400 požara u Victoriji. Izgorjelo je oko 450.000 hektara raslinja. Bila je to najveća požarima izazvana katastrofa u australskoj povijesti.


Danas ujutro u Victoriji bjesni još osam požara, četiri manje nego jučer, a gasiteljima na ruku ide pad temperature u području. Središnja crkvena služba u spomen na žrtve održana je u gradu Whittleseau, oko 100 kilometara od Melbournea, glavnog grada Victorije. Nazočio joj je i premijer Kevin Rudd.

Vezani članci Uskrsno misno slavlje u katedrali sv. Stošije - 4 Uskrsno slavlje diljem Hrvatske: ''Želim sve najbolje, puno sreće zdravlja i mira, da budu u malom krugu velikih ljudi'' Don Ivan Terze Zbog koronavirusa ove će se godine mise održavati drugačije: U Splitu vjernici mogu sve pratiti putem videozida ili virtualnim putem

>> VIDEO: U Australiji privedena dvojica piromana, bit će optuženi i za ubojstva

Vlada je najavila 91 milijun australskih dolara pomoći za žrtve požara i najavila osnivanje središta za rano uzbunjivanje kako bi se ubuduće izbjegle ovako razorne posljedice prirodnih katastrofa. Smatra se da su mnogi od požara podmetnuti, ali zasad su uhićena samo dvojica piromana.