Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 300 stradalih?

VIDEO: U Australiji privedena dvojica piromana, bit će optuženi i za ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto hladnije vrijeme ide na ruku australskim vatrogascima koji drže pod nadzorom dva najveća požara te sprječavaju njihovo širenje. No, ni kiša koja je noćas padala nije dobila bitku nad 21 požarom koji su još uvijek van nadzora.

Vlasti vjeruju da je većina požara podmetnuta. Lokalni australski mediji javljaju kako je tinejdžer primjetio sumnjivog muškarca kako se udaljava iz područja koje je netom prije zahvatila vatra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspavana na operaciji Uginula koala 'Sam', simbol australske borbe s požarima Slika nije dostupna Australci razvili kontracepciju za klokane

Christine Nixon, načelnik policije države Victorie, kaže da je potvrđeno 181 smrtno stradala osoba u požaru, no vlasti su pripremljene i strahuju da bi stvarni broj mogao biti 300, piše APTN. Australska policija danas je privela dvoje ljudi za koje se sumnja da su podmetali požare. Za taj zločin predviđena je zatvorska kazna od 25 godina, a vlasti su dodale kako će tim optužbama dodati i one za ubojstva.

>> U australskim požarima nestalo i milijun životinja

>> VIDEO: Raste broj stradalih u požarima, najmanje 84 žrtve

Jedna od životinja koja je zaštitni znak Australije postala je svjetska zvijezda. Medvjedić spašen je u požarima koji su odnijeli više od 200 ljudskih života. Izgubljenu, žednu i ozljeđenu koalu pronašli su australski vatrogasci na zgarištu. Maleni Sam postao je tako svjetska zvijezda. Prizor u kojem vatrogasac nudi vodu životinji koja izgleda kao maleni plišani medvjedić mnoge je dirnuo.

Sam, kako su koalu nazvali njegovi spasitelji sada je na sigurnom. Nalazi se u centru za divlje životinje i dobro se oporavlja. U australskom paklu stradao je namanje milijun životinja. Uništena su im staništa pa ih ni nakon požara ne očekuju dobri dani. U više od 400 požara koji su proteklog vikenda poharali Australiju poginulo je najmanje 200 ljudi. Sumnja se kako ih je većina podmetnuta, pa posebne policijske ekipe tragaju za piromanima. Nagrada za svaku informaciju je sto tisuća australskih dolara. 30-ak požara još uvijek gori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene