Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Za 'ubojstvo zbog časti' osuđen na doživotni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski Albanac Avdil L., koji je u ožujku ove godine u stuttgartskoj zračnoj luci ubio "zbog časti" svoju bivšu suprugu osuđen je u Stuttgartu na doživotnu kaznu zatvora, uz naznaku o posebnoj težini počinjenog djela što onemogućuje prijevremeno puštanje na slobodu.

"Optuženi je zločin svjesno počinio spektakularno pred nekoliko stotina ljudi kako bi bio siguran da je oprao svoju čast", rekao je sudac Wolfgang Pross nakon izricanja presude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hit serija 'Izgubljena čast' najgledaniji program dana! Slika nije dostupna Doživotni zatvor za ‘ubojstva zbog časti’ ‘Teško je zamisliti odvratniji i gnjusniji zločin’

Tridesetdvogodišnji kosovski Albanac Avdil L. je 31. ožujka pred check-in šalterom stuttgatske zračne luke, pred nekoliko stotina putnika među kojima je bilo i mnogo djece, hicima iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu. Pritom je jedan putnik i ozlijeđen. Nekoliko minuta prije toga žrtva je zatražila pomoć od policije, jer je ugledala svog bivšeg supruga.

Prema uvjerenju suda Avdil L. je ubojstvo počinio kako bi spriječio suprugu da vidi njihove dvije kćerke koje su se nalazile kod rodbine na Kosovu. Osuđeni je također, kako se kaže u presudi, pred rodbinom htio povratiti svoju čast, nakon što ga je supruga napustila i optužila zbog nasilja u obitelji.

Sud je ustvrdio i posebnu težinu počinjenog djela tako da Avdil L. neće moći biti pušten na slobodu nakon 15 godina zatvora.

Ubojstvo u stuttgartskoj zračnoj luci ponovo je potaknulo raspravu o tzv. "ubojstvima zbog časti", pojave prisutne kod stranaca koji žive u Njemačkoj a prije svega Turcima, Kurdima i Albancima.

Prošle godine je u Berlinu na višegodišnju kaznu zatvora osuđen jedan maloljetni Turčin koji je ustrijelio svoju sestru jer se rastala od supruga i "živjela zapadnim načinom života".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene