Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski premijer Janez Janša optužio je vodeću opozicijsku stranku LSD i njezina čelnika Jelka Kacina za "destruktivnost" kada je riječ o zauzimanju pozicija na međunarodnom planu u odnosima s Hrvatskom.


U Sloveniji se ove nedjelje održavaju lokalni izbori. U razgovoru za "Delo" Janša je za "agresivan" pristup u kampanji optužio predsjednika Liberalnih demokrata i zastupnika u Europskom parlamentu Jelka Kacina, te istaknuo da je uvjet za poštene i slobodne izbore u svakoj državi postojanje više političkih elita. 

Vezani članci Slovenija postrožila prelazak granice - 1 Za ulazak u Sloveniju iz crvenih zona obavezan je negativni PCR test. Sarajevo od ponedjeljka ublažava mjere: Otvaraju se teretane, terase kafića i bazeni Cjepivo AstraZenece, ilustracija Slovenija neće mijenjati strategiju cijepljenja AstraZenecom, ostaju pri svojoj odluci

Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) na lokalnim izborima koji se održavaju u nedjelju želi dokazati položaj najjače političke stranke u državi koji su, do parlamentarnih izbora prije dvije godine, uvjerljivo imali Liberalni demokrati (LDS).

U razgovoru posvećenom izborima i odnosima među slovenskim strankama Janša je Kacina optužio da je svojim javnim izjavama poticao napetosti s Hrvatskom prilikom nedavne krize na Muri vezane uz gradnju nasipa.

Janša je rekao da je na sastanku svih parlamentarnih stranaka o tom pitanju bilo postignuto zajedničko stajalište kako pitanju i njegovu rješenju pristupiti, dok su Kacin i njegova stranka od toga odstupili.

"O tome je u Sloveniji potrebno jedinstveno stajalište koje se na sastanku i pokazalo, ali je u svojim javnim nastupima izrazito destruktivan bio predsjednik LDS-a", rekao je Janša za "Delo".