Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za napetosti s Hrvatskom Janša optužuje slovensku oporbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša optužio je vodeću opozicijsku stranku LSD i njezina čelnika Jelka Kacina za "destruktivnost" kada je riječ o zauzimanju pozicija na međunarodnom planu u odnosima s Hrvatskom.

U Sloveniji se ove nedjelje održavaju lokalni izbori. U razgovoru za "Delo" Janša je za "agresivan" pristup u kampanji optužio predsjednika Liberalnih demokrata i zastupnika u Europskom parlamentu Jelka Kacina, te istaknuo da je uvjet za poštene i slobodne izbore u svakoj državi postojanje više političkih elita. 

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Slika nije dostupna Sporno odličje Slovenski predsjednik začuđen kritikom europskih pučana

Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) na lokalnim izborima koji se održavaju u nedjelju želi dokazati položaj najjače političke stranke u državi koji su, do parlamentarnih izbora prije dvije godine, uvjerljivo imali Liberalni demokrati (LDS).

U razgovoru posvećenom izborima i odnosima među slovenskim strankama Janša je Kacina optužio da je svojim javnim izjavama poticao napetosti s Hrvatskom prilikom nedavne krize na Muri vezane uz gradnju nasipa.

Janša je rekao da je na sastanku svih parlamentarnih stranaka o tom pitanju bilo postignuto zajedničko stajalište kako pitanju i njegovu rješenju pristupiti, dok su Kacin i njegova stranka od toga odstupili.

"O tome je u Sloveniji potrebno jedinstveno stajalište koje se na sastanku i pokazalo, ali je u svojim javnim nastupima izrazito destruktivan bio predsjednik LDS-a", rekao je Janša za "Delo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene