Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

SAD smatra potez smiješnim

Washington ismijao Siriju koja se planira priključiti Pariškom sporazumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siriji koja je najavila da će se priključiti Pariškom sporazumu protiv zagrijavanja planeta, bilo bi prije svega bolje da "ne ubija plinom svoj vlastiti narod", reagirale su u utorak Sjedinjene Države, koje su ostale same izvan međunarodne klimatske koalicije.

"Mislim da je smiješno kad sirijska vlada kaže da se želi priključiti" sporazumu i kad se "toliko brine zbog klime" i stakleničkih plinova, rekla je glasnogovornica američkog State Departmenta, Heather Nauert, pred novinarima u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu''

"Iskreno, brine li se Sirija doista?", "to je smiješno", rekla je.

"Ako se sirijska vlada toliko brine zbog onoga što je u zraku, neka prvo ne ubija plinom vlastiti narod", istaknula je, smjerajući na napade sarinom za koje je, po ocjeni UN-ovih stručnjaka, odgovoran režim Bašara al Asada. Američka administracija Donalda Trumpa bombardirala je sirijsku vojsku nakon jednog takvog napada u travnju na Han Šejhun.

Damask je svoju odluku najavio u utorak, na UN-ovoj 23. konferenciji o klimatskim promjenama (COP23) koja se održava u Bonnu, u Njemačkoj. Tako će Sirija biti 197., posljednja zemlja koja će potpisati sporazum prihvaćen u Parizu krajem 2015.

SAD je jedini izvan tog sporazuma, premda po odrebama tog dokumenta njegovo povlačenje ne može stupiti na snagu prije 4. studenog 2020.

Francuska je u utorak izvijestila da je pozvala stotinjak predsjednika država i vlada na susret na vrhu koji organizira u Parizu 12. prosinca, na drugu obljetnicu sporazuma, ali da Trumpa "još" nije pozvala. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene