Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Washingtona u petak je potpisao zakon o legalizaciji istospolnih brakova u glavnome gradu SAD-a, čije je stupanje na snagu odgođeno za 30 dana.


Gradonačelnik Adrian Fenty potpisao zakon na prigodnoj svečanosti. Gradsko vijeće u utorak je prihvatilo zakon o legalizaciji istospolnih brakova u Washingtonu, odnosno Distriktu Columbija, posebnoj upravnoj jedinici koju čini glavni grad SAD-a.

>> Izabrana prva gay gradonačelnica Houstona

Zadnju riječ o zakonima Distrikta Columbija ima Kongres, pa do stupanja na snagu novoga zakona treba proći 30-dnevno razdoblje za kongresnu reviziju. Pristaše zakona očekuju da ga Kongres neće mijenjati, te da će se prvi homoseksualni parovi u Washingtonu vjenčati u ožujku iduće godine, prenijela je lokalna postaja Washington TV. Protivnici zakona najavili su da će se boriti protiv toga. (Hina)

Vezani članci Vjenčanje/Ilustracija - 1 Znate li gdje se sklapa najviše brakova i koji je mjesec apsolutni hit za vjenčanja? Jane Fonda Drugi put se udala tri dana nakon razvoda, propao joj je i treći brak, no obilježila ju je samo jedna tragedija