Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrhunac aktivnosti

VIDEO Vulkan na turističkom otoku postao još opasniji: Rijeka lave široka čak tri kilometra

Nakon pet tjedana aktivnosti vulkan na španjolskom otoku La Palma još je opasniji. U ponedjeljak se djelomično urušio krater vulkana što je uzrokovao je novu rijeku lave, koja sad pogađa područja otoka koja su ranije bila netaknuta.

Rijeke lave na dijelovima su široke po tri kilometra.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

"Na vrhuncu smo vulkanske aktivnosti", kazao je glasnogovornik instituta za vulkanologiju David Calvo dok se vlasti pripremaju evakuirati još ljudi.

Znanstvenici su samo prošlog tjedna zabilježili više od 800 potresa na La Palmi, pri čemu stanovnici nisu osjetili većinu.

Većina otoka nije zahvaćena posljedicama erupcije, zapadni dijelovi otoka, gdje se polja lave neumoljivo šire, suočavaju se s neizvjesnom budućnosti, javlja Euronews.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene