Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galapagos

Vulkan prijeti biljnom i životinjskom svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekvadorski dužnosnici objavili su jučer da je eruptirao vulkan na Galapagosu koji bi mogao ozbiljno zaprijetiti jedinstvenom biljnom i životinjskom svijetu na tome arhipelagu.

Dužnosnici Nacionalnog parka prenose da je vulkan La Cumbre počeo izbacivati lavu, plinove i dim na nenaseljenom otoku Fernandina, nakon što je mirovao četiri godine. U priopćenju se ističe da nema opasnosti za stanovnike obližnjeg otoka Isabela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglašen crveni alarm VIDEO Erumpirao vulkan na Kamčatki, oblak pepela visok 20 kilometara: "Ostanite kod kuće!" Slika nije dostupna Prije 252 milijuna godina Hoće li se povijest ponoviti oko najvećeg masovnog izumiranja vrsta?

No, dužnosnici upozoravaju da će lava koja se slijeva u more zasigurno utjecati na morske i kopnene iguane, tuljane i druge životinje. Galapagos je stanište jedinstvenih životinjskih i biljnih vrsta koje su bile temelj za teoriju evolucije Charlesa Darwina. Znanstvenici kažu da je Fernandina vulkanski najaktivniji otok u arhipelagu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene