Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Posebno priznanje'

UN nagradio Jeremića za diplomaciju?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni predsjednik Opće skupštine UN-a dobio je posebno priznanje za doprinos diplomaciji.

Svjetska federacija konzula uručila je posebno priznanje za doprinos multilateralnoj diplomaciji u sustavu Ujedinjenih naroda predsjedniku Opće skupštine Vuku Jeremiću, priopćeno je iz UN-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača Gaza poduzimaju prve korake Izrael upozorio naše susjede i još tri zemlje: "To nas udaljava od postizanja rješenja"

>> Američki Bošnjaci traže istragu i Jeremićevu suspenziju zbog sviranja 'Marša na Drinu'

Ovo priznanje dodijeljeno mu je povodom 50.obljetnice potpisivanja Bečke konvencije, a Jeremić je na dodjeli izjavio kako mu je posebna čast što je na ovaj jubilej upravo on na mjestu predsjednika Opće skupštine UN-a te istaknuo kako će i dalje nastaviti podržavati sva profesionalna diplomatska udruženja, prenosi PressOnline.

>> SAD: Jeremićevu smo raspravu bojkotirali jer je bila huškačka

Podsjetimo, Vuk Jeremić već se nekoliko puta našao na meti kritika međunarodne zajednice. Jedna od takvih situacija dogodila se i nakon što je u središtu UN-a povodom proslave julijanske nove godine jedan srbijanski zbor otpjevao koračnicu 'Marš na Drinu'. Takav potez osudili su Bošnjaci iz BiH, ali i iz SAD-a te Kanade prozvavši koračnicu fašističkom i genocidnom, a sam potez ponižavanjem žrtava genocida u BiH. Zbog 'Marša na Drinu' uskoro se ispričao i sam glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

>> Jeremić čini sve da bude u središtu zbivanja

Jeremić se našao i u središtu nekoliko kontroverzi na Twitteru. Tako je komentirao kako ga film 'Hobit' podsjeća na situaciju na Kosovu, a nakon oslobađuće presuda generalima Gotovini i Markaču ušao je u žestoku raspravu s Gotovininim odvjetnikom Lukom Mišetićem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene