Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzo mu ističe mandat

Jeremić čini sve da bude u središtu zbivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska policija traži krivca za lažni intervju u kojem je premijer Dačić razgovarao s lažnom voditeljicom bez donjeg rublja. Kako je premijer postao žrtva skrivene kamere prenijeli su i britanski tabloidi. Dok Dačić pokušava skrenuti pozornost medija s ovog slučaja, predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić čini sve da bude u središtu zbivanja.

Vuku Jeremiću prijeti izbacivanje iz Demokratske stranke, a za osam mjeseci istječe mu mandat u UN-u i trebao bi se vratiti u Srbiju. Stoga koristi svaku priliku za samopromociju u vlastitoj zemlji. Tako je bilo i s koncertom u UN-u na kojem je izveden Marš na Drinu, a koji je izazvao buru. 'Ja sam na ovu funkciju izabran kao ministar vanjskih poslova Srbije, većinom glasova svijeta. Dakle, ja na toj funkciji nisam čovjek bez domovine i identiteta', rekao je Jeremić.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Marš na Drinu je ratna pjesma koja se pjevala u srbijanskim ratnim pohodima po Hrvatskoj i BiH. I zbog koje se nakon reakcije Majki Srebrenice i bošnjačkih iseljenika glavni tajnik UN-a ispričao. 'Dogodilo se, ponavljam, dva dana nakon toga. To nije bila reakcija koja je uslijedila odmah, već dva dana nakon toga. Nekoliko profesionalnih lobističkih udruženja koji za svoj cilj imaju ukidanje Republike Srpske je pokušao od ovoga napraviti kontroverzu', kazao je Jeremić.

>> Američki Bošnjaci traže istragu i Jeremićevu suspenziju zbog sviranja 'Marša na Drinu'

Mnogo puta Jeremić je svojim komentarima na društvenim mrežama izazvao burne rasprave. 'Moguće je i uživati u maršu na Drini, i spremati prase za Božić, i biti najglasniji kada Đoković pobijedi, i u isto vreme predsjedati generalnom skupštinom UN-a. U Adis Abebi smo s našim afričkim prijateljima svi navijali za Đokovića, pa nismo stvarno izlomili i prevrnuli stolove, šalio sam se', rekao je Jeremić.

Slaviti voli i srbijanski premijer. To je već u nekoliko navrata pokazao prihvaćajući se mikrofona, ali ovaj put nije mu do pjesme. Dačić je pokrenuo postupak kažnjavanja odgovornih za skandal s intervjuom s lažnom voditeljicom bez donjeg rublja. Bila je to emisija skrivene kamere. Iz premijerova kabineta poručuju kako ova namještaljka neće proći bez kazni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene