Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prešli Rubikon

Vučić o uhićenju kosovskih specijalaca: "Postoji jedan čovjek na Balkanu koji želi izazvati rat i sukobe"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Afp
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučićgostovao je večeras u Dnevniku državne televizije povodom uhićenja kosovskih specijalaca. Poručio je da se zemlja nalazi na raskrižju između rata i mira.

U Dnevniku Radio televizije Srbije predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je današnje događaje u kojima je uhićena skupina kosovskih specijalaca na području centralne Srbije.

"Nalazimo se na raskrsnici hoćemo li imati mir ili ne, ne zahvaljujući našoj namjeri već zato što postoji jedan čovjek na Balkanu koji želi izazvati rat i sukobe, a riječ je o Aljbinu Kurtiju", rekao je. "Plašim se da smo prešli Rubikon i povratak u realnost bit će težak."

Osvrnuo se i na odluku Vlade Kosova o zabrani uvoza srpske robe.

"Ne može se zabraniti uvoz srpske robe po propisima koji postoje danas. Ne smiju to napraviti po CEFTI. Glađu žele iznurati narod na sjeveru Kosova, da ih ostave bez kruha, mlijeka i svega drugoga… To pokazuje namjeru Prištine da zauvijek protjeraju Srbe sa Kosova", rekao je predsjednik Srbije.

Pročitajte i ovo Uhićeni kosovski specijalci Rasplet ili novi zaplet Situacija sve napetija: Kosovo zabranilo ulazak u zemlju svim vozilima sa srpskim registarskim oznakama

Pročitajte i ovo MUP Srbije Troje uhićenih U Srbiji uhićeni do zuba naoružani kosovski specijalci: "Ovi albanski teroristi su spriječeni da izvrše opasno kazneno djelo"

Vučić je demantirao navode kosovskog premijera da su pripadnici Kosovske policije oteti navodeći da su uhićeni na teritoriji centralne Srbije.

"Ovi ljudi nisu prebijani, niti maltretirani, ni unakaženi, a to je ono što se dešava sa Srbima koje hapsi Kurtijeva policija. Šta god mi mislili o njima, ozbiljno se ponašamo prema njima. Vidjeli ste da nije bilo ni poniženja prilikom uhićenja i vodimo računa da se ponašamo kao civiliizirana država", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da kosovski specijalci nemaju što tražiti na području Tresava – Batnik bez odobrenja KFOR-a, a posebno ne naoružani do zuba.

"Šta radite na 300 metara od linije bez obavještavanja KFOR-a", pitao se i dodao: "Toliko o glupostima koje priča Kurti i KFOR, to je lako provjeriti."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene