Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vodafoneu 76 milijuna eura kazne zbog prisluškivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka udruga Independent Information Security Authority (IISA), koja se bavi regulativom zaštite privatnosti, kaznila je grčku podružnicu operatera mobilne telefonije Vodafone sa 76 milijuna eura zbog skandala oko prisluškivanja mobitela početkom godine.

Konzervativna je vlada u veljači otkrila da su mobilni telefoni više od 100 ljudi, uključujući premijera, ministre te novinare i aktiviste, bili prisluškivani godinu dana u razdoblju oko Olimpijade u Ateni 2004.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

Vodafone odbacuje odluku ISSA-e, tvrdeći da je "nepoštena,
neutemeljena i nelegalna", te najavljuje žalbu.

Vodafone Greece je otkrio da se mobiteli spomenutih osoba prisluškuju i o tome je obavijestio grčku vladu, nakon čega je pokrenuta istraga.

"Vodafone je u potpunosti surađivao u istrazi te čvrsto vjeruje da je odluka o kažnjavanju tvrtke neopravdana", priopćila je tvrtka.

No, ISSA tvrdi da je Vodafone prije toga iz svog sustava uklonio ilegalni software za prisluškivanje koji su prenosili razgovore na nepoznato mjesto, zbog čega je nemoguće otkriti tko je prisluškivao stotinu ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene