Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna stočna hrana

Vlasti BiH provest će detalju provjeru svih mljekara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti BiH provest će detalju provjeru svih mljekara u toj zemlji zbog sumnji da se za ishranu koristila sporna stočna hrana koja je dovela do povećane razine otrovnog aflatoksina u mlijeku, objavio je u nedjelju Dnevni Avaz.

Veterinarski inspektori će u sljedećih nekoliko dana provjeriti razinu mikotoksina koji se pojavio u stočnoj hrani zbog dugog sušnog razdoblja. Radi se o plijesni koja je najveći uzročnik povećane koncentracije opasne supstance u mlijeku.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

>> HSS: Vlada je poručila građanima da kupuju uvozno jer naše ne valja!

Iz Agencije za sigurnost hrane BiH čije je sjedište u Mostaru priopćili su da je ova agencija početkom prosinca 2012. uputila zahtjev nadležnim inspekcijama da provedu pojačane mjere kontrole zdravstvene ispravnosti kukuruza i proizvoda od kukuruza na prisustvo mikotoksina prigodom uvoza. Dodaje se da nisu obaviješteni da je prilikom inspekcijskog nadzora na tržištu BiH zatečen navedeni proizvod s povećanom količinom mikotoksina.

>> Evo kada postoji mogućnost trovanja povučenim mlijekom!

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da će biti sankcionirani svi oni koji budu uključeni u prodaju i dostavu mlijeka s utvrđenim aflatoksinom na području BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene