Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ingvar Kamprad, vlasnike IKEA-e, i ranije je završavao u medijima zbog svoje štedljivosti.


Štedljivi milijarder Ingvar Kamprad, osnivač diljem svijeta popularne IKEA-e, svu svoju odjeću kupuje na buvljaku kako bi uštedio novac. Rekao je to za dokumentarac koji će se uskoro emitirati na švedskoj televiziji.

Vezani članci Uska odjeća Odjeća ih stalno sputava i steže, pa je neprestano natežu i skidaju Natezanje odjeće (Foto: Instagram) Mašta radi svašta, a one ne žele ništa prepustiti slučaju pa su malo toga ostavile mašti

Kamprad koji će 30. ožujka napuniti 90 godina ima reputaciju škrte osobe, a tvrdi da mu je to pomoglo da IKEA postane jedna od najboljih svjetskih marki.

'Mislim da ne nosim ništa što nije kupljeno na buvljaku', rekao je i dodao, osvrćući se na švedsku poljoprivrednu regiju iz koje dolazi, da je u prirodi Smalanda biti štedljiv.

Kampradovo bogatstvo procjenjuje se na oko 96 milijardi dolara, no teško je razgraničiti što pripada njemu, što djeci, a što je dio obiteljske fondacije u jednom od europskih najzloglasnijih poreznih utočišta - Lihtenštajnu.

Magazin Forbes ga je 2006. godine uvrstio na četvrto mjesto liste najbogatijih ljudi na svijetu. Njegova skromna potrošnja osiguravala mu je i ranije naslovnice medija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju