Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražitelji čekaju ispitivanje

Vlakovođa iskočio iz vlaka par sekundi prije sudara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijske vlasti čekaju ispitivanje vlakovođe koji je u ponedjeljak preživio nesreći nedaleko Bruxellesa u kojoj je poginulo najmanje 18 ljudi.

Vozač, za kojeg se pretpostavlja da je nekoliko trenutaka prije nesreće iskočio iz svoje kabine, zadobio je teške ozlijede i na bolničkom je liječenju, piše BBC. Radnici željeznice u južnoj  Belgiji zbog stravične nesreće su u štrajku.

Pročitajte i ovo Ostaci vlaka - 1 Domagoj Mikić otkriva detalje Strahota koju je teško opisati riječima: Evo kako izbliza izgleda mjesto sudara dvaju vlakova Slika nije dostupna dva svijeta različita Što bi rekli u HŽ-u? Strojovođi skinuli s plaće tri kune zbog minute kašnjenja, nakon njegove smrti došlo je do preokreta

Tako su danas željezničke linije vidno poremećene, a linije Eurostara za i iz Belgija u naredna tri dana su obustavljene. Istraga oko nesreće koja se dogodila u ponedjeljak je u tijeku, a prema nekim naznakama do sudara je došlo jer je jedan od vlakova možda prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Istražitelji detaljno proučavaju ne bi li otkrili je li presudio ljudski faktor, mehanička pogreška ili su vremenske neprilike bile presudne.

>> VIDEO: Guverner tvrdi da je poginulih u nesreći manje

 Protekli ponedjeljak oko 8.30 sati, 15-tak kilometara od Bruxellesa  u gradu Halleu sudarila su se dva putnička vlaka. Upravo u to vrijeme ljudi putuju na posao, pa su vlakovi bili puni. Poginulo je najmanje 18 putnika, a nekoliko desetaka je ozlijeđeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene