Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Belgijske vlasti čekaju ispitivanje vlakovođe koji je u ponedjeljak preživio nesreći nedaleko Bruxellesa u kojoj je poginulo najmanje 18 ljudi.


Vozač, za kojeg se pretpostavlja da je nekoliko trenutaka prije nesreće iskočio iz svoje kabine, zadobio je teške ozlijede i na bolničkom je liječenju, piše BBC. Radnici željeznice u južnoj  Belgiji zbog stravične nesreće su u štrajku.

Tako su danas željezničke linije vidno poremećene, a linije Eurostara za i iz Belgija u naredna tri dana su obustavljene. Istraga oko nesreće koja se dogodila u ponedjeljak je u tijeku, a prema nekim naznakama do sudara je došlo jer je jedan od vlakova možda prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Istražitelji detaljno proučavaju ne bi li otkrili je li presudio ljudski faktor, mehanička pogreška ili su vremenske neprilike bile presudne.

Vezani članci Policija, ilustracija Strašna tragedija u Kaštel Gomilici: Teretni vlak udario maloljetnika i na mjestu ga usmrtio Slika nije dostupna FOTO Vlak prepolovio teretni kamion kod Knina

>> VIDEO: Guverner tvrdi da je poginulih u nesreći manje

 Protekli ponedjeljak oko 8.30 sati, 15-tak kilometara od Bruxellesa  u gradu Halleu sudarila su se dva putnička vlaka. Upravo u to vrijeme ljudi putuju na posao, pa su vlakovi bili puni. Poginulo je najmanje 18 putnika, a nekoliko desetaka je ozlijeđeno.