Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp

Strane vojne snage moraju napustiti Siriju, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuvši da je i Moskve spremna povući svoje vojnike ako buduće vlasti u Damasku tako odluče, prenose ruski mediji u subotu.


"Svi koji se nelegitimno nalaze na teritoriju bilo koje države, u ovom slučaju Sirije, moraju napustiti taj teritorij. To se odnosi na sve države", rekao je Vladimir Putin u intervjuu za televizijske postaje RT, Sky News Arabia i Al Arabija, čiji su isječci objavljeni u subotu.

Vezani članci Summit u Istanbulu (Foto: AFP) Čelnici Rusije, Njemačke, Francuske i Turske stigli na summit o Siriji Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) Nakon Putinove izjave o ''protumjerama koje će svi zapaziti'' nazvao ga izraelski premijer s nekoliko ponuda

On je istaknuo da "ako buduće legitimne sirijske vlasti kažu da im više nije potrebna nazočnost ruskih oružanih snaga, to se onda naravno odnosi i na Rusku Federaciju".

"Mi o tom pitanju apsolutno otvoreno razgovaramo sa svim našim partnerima, i s iranskim partnerima i s turskim. Više puta smo o tome razgovarali i s našim američkim partnerima. Ja sam također otvoreno rekao svojim kolegama: teritorij Sirije mora biti oslobođen od strane vojne nazočnosti i mora se u potpunosti uspostaviti teritorijalna cjelovitost Sirije", naglasio je ruski čelnik. (Hina)