Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ako to vlasti zatraže

Putin se oglasio o situaciji u Siriji: "Svi koji se tamo nalaze nelegitimno moraju povući svoje snage"

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Strane vojne snage moraju napustiti Siriju, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuvši da je i Moskve spremna povući svoje vojnike ako buduće vlasti u Damasku tako odluče, prenose ruski mediji u subotu.

"Svi koji se nelegitimno nalaze na teritoriju bilo koje države, u ovom slučaju Sirije, moraju napustiti taj teritorij. To se odnosi na sve države", rekao je Vladimir Putin u intervjuu za televizijske postaje RT, Sky News Arabia i Al Arabija, čiji su isječci objavljeni u subotu.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Sastanak vođa Turske, Irana i Rusije sastanak velikih vođa Putin stigao u Iran, pregovarat će o Siriji, ukrajinskom žitu...

On je istaknuo da "ako buduće legitimne sirijske vlasti kažu da im više nije potrebna nazočnost ruskih oružanih snaga, to se onda naravno odnosi i na Rusku Federaciju".

"Mi o tom pitanju apsolutno otvoreno razgovaramo sa svim našim partnerima, i s iranskim partnerima i s turskim. Više puta smo o tome razgovarali i s našim američkim partnerima. Ja sam također otvoreno rekao svojim kolegama: teritorij Sirije mora biti oslobođen od strane vojne nazočnosti i mora se u potpunosti uspostaviti teritorijalna cjelovitost Sirije", naglasio je ruski čelnik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene