Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruske zračne snage dobile su naredbu da se spreme za rat.


Predsjednik Vladimir Putin naredio je provjeru kompletnih oružanih snaga, izjavio je ministar obrane Sergej Shoigu. Provjerom će se utvrditi jesu li ruski vojnici kao i cjelokupni sustav spremni za rat, navodi državna novinska agencija TASS.

Pripreme su već počele.

"U skladu s odlukom vrhovnog zapovjednika oružanih snaga, počela je provjera zračnih snaga kako bi se utvrdila njihova spremnost za obavljanje borbenih zadataka", rekao je Shoigu, a prenosi TASS. Kazao je i kako "posebnu pažnju treba posvetiti borbenim upozorenjima, raspoređivanju protuzračne obrane u slučaju rata kao i postavljanju zračnih grupacija da bi se odbila agresija".

Ove ruske pripreme dolaze uslijed sve veće napetosti između Rusije i NATO-a. NATO je u sklopu provođenja operacije "Atlantska odlučnost" rasporedio tenkove i vojsku na estonsko-ruskoj granici. Najnoviji je to odgovor na strepnje da bi Rusija mogla eventualno započeti invaziju na baltičke zemlje.

S druge strane, Rusija "bilda" svoje naoružanje, a u planu za ovu godinu je nabava više od 900 novih tenkova te 170 borbenih zrakoplova.
 

Vezani članci Putin i Trump (Foto: AFP) Trump je zbunjen: "Ne mogu ocijeniti je li Putin prijatelj ili neprijatelj" Putin otvorio Krimski most (Foto: AFP) - 1 NATO protiv Putina: "Rusija pokazuje prijezir prema međunarodnom pravu"