Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američke vojne snage izvele su napad na pripadnike ISIS-a u Libiji. Ovo je prvi napad na samoproglašenu Islamsku državu izveden na području Libije.


Dan nakon niza terorističkih napada u Parizu, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je daljnje operacije u suradnji sa SAD-om s ciljem zaustavljanja ISIS-a.

Vezani članci Aleksej Navaljni Rusija polako ubija Navaljnog? "Možda ga dovode u situaciju spore smrti i pokušavaju to prikriti" Slika nije dostupna Putin planira zračne udare na Islamsku državu

 

 

Tijekom jučerašnjeg dana, za vrijeme jučerašnjeg terorističkog napada u Parizu američke vojne snage izvele su napad na pripadnike ISIS-a u Libiji. Ovo je prvi napad na samoproglašenu Islamsku državu izveden na području Libije.

Sirijski savez uz pomoć SAD-a zauzeo grad Houl blizu iračke granice

SAD je proširio zračne napade na pripadnike Islamske države koji se nalaze izvan područja Iraka i Sirije, potvrdila su dvojica visokih dužnosnika SAD-a. Tijekom zračnih napada ubijen je Abu Nabil.

Napad je izvršio zračni bombarder F-15, a ciljano je mjesto na kojem se nalazio bivši vođa iračke Al Kaide, Abu Nabil, koji je zloglasnu skupinu vodio od 2004. do 2010. godine, piše Daily Beast.

Pentagon: U američkom napadu ubijen čelnik IS-a u Libiji

Čelnik džihadističke skupine Islamska država u Libiji, Iračanin Abu Nabil, ubijen je u američkom napadu u noći između petka i subote, rekao je glasnogovornik Pentagona Peter Cook.

Nabilova smrt će smanjiti sposobnosti IS da ostvari svoje ciljeve u Libiji", ustvrdio je Cook, koji je precizirao da je taj američki napad odobren i pokrenut prije terorističkih napada u Parizu.

Abu Nabil je dugo bio pripadnik al-Kaide i "najviši dužnosnik IS-a u Libiji", rekao je Cook, istaknuvši mogućnost da je upravo on bio komentator video snimke smaknuća koptskih kršćana iz veljače 2015. godine.

Najmanje 128 osoba je ubijeno i 300 je ranjeno u petak u Parizu u šest napada, za koje je odgovornost preuzela skupina Islamska država.

U Libiji traje kaos nakon pada Moamera Gadafija 2011. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook