Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezati se mora

Putin jednim potpisom odlučio o sudbini 110.000 ljudi i njihovih obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog najgore gospodarske situacije u posljednjih nekoliko godina Vladimir Putin primoran je na rezove.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je tjedna donio dekret kojim se broj zaposlenih od strane Ministarstva unutarnjih poslova ograničava na tek nešto malo više od milijun osoba. To ujedno i zahtjeva masovno otpuštanje što znači da je Putin jednim potpisom podijelio 110.000 otkaza, piše

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

Najveći teret rezanja u upravi snosit će administracija koja upravlja ruskom policijom, paramilitarnim snagama sigurnosti i agencijom za sigurnost prometa.

Rusija je ove godine odlučila masovni rezati troškove zbog trenutne ekonomske situacije koja je najteža u posljednjih nekoliko godina. Svemu tome doprinose sankcije Zapada kao i divljanje cijena nafte.

Ruski politolozi: 'Izolacija Rusije je puki mit. Dolazi novi svijet, bez dominacije Zapada'

Cjelokupna ruska ekonomija pala je za 2,2 posto u prvom kvartalu ove godine. MMF očekuje ukupni pad od 3,8 posto do kraja ove godine te za još 1 posto u 2016. godini.

Stoga je Putin prije ovog prošlotjednog rezanja još u ožujku smanjio plaće za 10 posto u svakom državnom sektoru osim u obrani za koju se izdvaja najveći dio proračuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene