Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog najgore gospodarske situacije u posljednjih nekoliko godina Vladimir Putin primoran je na rezove.


Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je tjedna donio dekret kojim se broj zaposlenih od strane Ministarstva unutarnjih poslova ograničava na tek nešto malo više od milijun osoba. To ujedno i zahtjeva masovno otpuštanje što znači da je Putin jednim potpisom podijelio 110.000 otkaza, piše

Vezani članci Prosvjedi u Rusiji Rusija privela 200 ljudi na prosvjedima za Navaljnog, okupljeni poručili: "Ne ratu, represijama i mučenju!" Kućni budžet Prijateljski potezi: Kako zaštititi zemlju i svoj budžet?

Najveći teret rezanja u upravi snosit će administracija koja upravlja ruskom policijom, paramilitarnim snagama sigurnosti i agencijom za sigurnost prometa.

Rusija je ove godine odlučila masovni rezati troškove zbog trenutne ekonomske situacije koja je najteža u posljednjih nekoliko godina. Svemu tome doprinose sankcije Zapada kao i divljanje cijena nafte.

Ruski politolozi: 'Izolacija Rusije je puki mit. Dolazi novi svijet, bez dominacije Zapada'

Cjelokupna ruska ekonomija pala je za 2,2 posto u prvom kvartalu ove godine. MMF očekuje ukupni pad od 3,8 posto do kraja ove godine te za još 1 posto u 2016. godini.

Stoga je Putin prije ovog prošlotjednog rezanja još u ožujku smanjio plaće za 10 posto u svakom državnom sektoru osim u obrani za koju se izdvaja najveći dio proračuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook