Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlog nisu prirodni oblaci

VIDEO Zemlja u kojoj ćete teško vidjeti sunce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog posjetila je zemlju u kojoj ako želite imati drugo dijete, morate platiti oko 60.000 kuna. Tako se Kina bori s nekontroliranim rastom stanovništva, jednim od najvećih problema u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

I baš poput stanovništva i sve ostalo izraženo je u superlativima. Najbrže rastuća ekonomija, najveći gradovi, najdulje željezničke pruge, najviše stogodišnjaka, ali i prvo mjesto po zagađenosti. Sunce je nemoguće vidjeti kako ga mi na ovim prostorima vidimo! U Kini je ono prekriveno debelim slojem smoga. Uvijek.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

Ekipa Provjerenog je obišla od glavnog grada - Pekinga pa sve do kineske unutrašnjosti. Proveli su dan na selu, s kojeg sve više mladih odlazi u gradove.

Ovako Kinezi planiraju POVEZATI SVIJET!

Danas se Kina otvara i mijenja, a u prilog tome govori i činjenica da se do 2020. godine planira uvesti širokopojansi internet u cijeloj zemlji. Na Facebook i Twitter danas se teško spojiti u Pekingu, što je Kinezima manje važno. Njihova socijalna mreža zove se Weibo. Istočnjački pandan Facebooku koji ima više od 600 milijuna korisnika.

Reportažu o Kini pogledajte u prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene