Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipa Provjerenog posjetila je zemlju u kojoj ako želite imati drugo dijete, morate platiti oko 60.000 kuna. Tako se Kina bori s nekontroliranim rastom stanovništva, jednim od najvećih problema u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.


I baš poput stanovništva i sve ostalo izraženo je u superlativima. Najbrže rastuća ekonomija, najveći gradovi, najdulje željezničke pruge, najviše stogodišnjaka, ali i prvo mjesto po zagađenosti. Sunce je nemoguće vidjeti kako ga mi na ovim prostorima vidimo! U Kini je ono prekriveno debelim slojem smoga. Uvijek.

Vezani članci Ivana Paradžiković Ivana Paradžiković čitanjem priče podržala kampanju #citajdoma Udruge SOS dječje selo Hrvatska Potres ih prisilno preselio u dom - 10 Kako izgleda život onih koji su u 10 sekundi ostali bez svega? "Ovo je kao Remetinec, samo što možeš van"

Ekipa Provjerenog je obišla od glavnog grada - Pekinga pa sve do kineske unutrašnjosti. Proveli su dan na selu, s kojeg sve više mladih odlazi u gradove.

Ovako Kinezi planiraju POVEZATI SVIJET!

Danas se Kina otvara i mijenja, a u prilog tome govori i činjenica da se do 2020. godine planira uvesti širokopojansi internet u cijeloj zemlji. Na Facebook i Twitter danas se teško spojiti u Pekingu, što je Kinezima manje važno. Njihova socijalna mreža zove se Weibo. Istočnjački pandan Facebooku koji ima više od 600 milijuna korisnika.

Reportažu o Kini pogledajte u prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook