Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljena je animacija unutrašnjosti nestalog malezijskog zrakoplova u kojem je bilo više od 200 osoba.


11.02 Komunikacija sa zrakoplovom je izgubljena u jednom trenutku između ponoći i 1.15 ujutro.

Vezani članci Slika nije dostupna Opet snimljen neobičan zvuk: Pripada li nestalom zrakoplovu? Slika nije dostupna Kraj pomorske i zračne potrage za nestalim zrakoplovom

11:00 Malezijska vlada je organizirala press konferenciju s novim informacijama o nestalom zrakoplovu.

Potraga za nestalim Boeingom 777 u potpunosti je obustavljena na sjevernom koridoru i sjevernom dijelu južnog koridora kojim se zrakoplov mogao kretati.

Malezijski ministar Hishammuddin izvjestio je medije kako se potraga obavlja na području veličine 751.000 četvornih kilometara u južnom koridoru, prenosi agencija Reuters.

Malezijski tisak je, u znak poštovanja prema žrtvama leta MH370, koji je završio negdje u južnom Indijskom oceanu, sve naslovnice zavio u crno.

10.58 Otkazana je potraga u sjevernom koridoru, potraga je koncentrirana na južni dio.

Infografiku rute zrakoplova i animaciju njegove unutrašnjosti, objavila je kineska državna televizija.

Zrakoplov na letu MH370 malezijske aviokompanije izgubio se s radara 8. ožujka, manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking. U njemu je bilo 227 putnika i 12 članova posade, među kojima je više od 150 Kineza. Avion je misteriozno nestao i od tada su za njim intenzivno tragale ekipe čak 26 zemalja.

SAD je Australiji ustupio napravu za otkrivanje 'crne kutije'. Ona se malom brzinom vuče iza broda kako bi detektirala zvuk iz crne kutije na maksimalnoj dubini od 20.000 stopa (6.090 metara).

Kina sumnjičava: 'Dajte dokaze da je zrakoplov na dnu oceana!'

Prema prvim informacijama, zrakoplov je naglo skrenuo s rute te je postojala sumnja da je namjerno skrenut sa zadanog kursa. CNN je u nedjelju izvijestio da se zrakoplov s 35.000 stopa (10.600 metara) naglo spustio na 12.000 stopa (3.650 metara), što bi značilo da su piloti reagirali na izvanrednu situaciju.

Međutim, nikakav poziv za pomoć nije upućen, a sudbina zrakoplova je više od dva tjedna predstavljala pravu zagonetku. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook