Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povorka u Rimu

VIDEO: 350.000 ljudi prosvjeduje protiv Berlusconija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noseći ljubičaste šalove, transparente i pulovere, stotine tisuća prosvjednika prošle su u povorci središtem Rima, na poziv blogera, kako bi izrazile nezadovoljstvo predsjednikom talijanske vlade Silviom Berlusconijem kojeg su pozvali da podnese ostavku kako bi mu se moglo suditi.

Organizatori akcije pod nazivom ‘No Berlusconi Day’, ocijenili su prosvjede uspješnima budući da se u prijestolnici okupilo ‘više od 350.000 ljudi’. S govornice na Trgu sv. Ivana Lateranskog, blogeri su isticali neovisnost njihova pokreta nastalog na internetu, napominjući da su ljubičastu boju izabrali jer je to ‘jedina boja koja nije simbol tradicionalnih političkih stranaka’. Prosvjedi su organizirani i u Parizu, Londonu i Sydneyju.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

>> 'Povezivanje Berlusconija s mafijom je osveta'

Prosvjednici su nazivali Berlusconija ‘mafiozom’, aludirajući na optužbe o navodnoj povezanost Berlusconija s Cosa Nostrom, koje je u petak u Torinu iznio svjedok pokajnik mafijaš Gaspare Spatuzza. U prosvjedima je sudjelovao velik broj aktivista ultraljevice, osobito iz Stranke talijanskih komunista i neke ugledne osobe, među kojima i redatelj Nanni Moretti. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene