Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočio Spatuzza

'Povezivanje Berlusconija s mafijom je osveta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Silvio Berlusconi povezan je s mafijom! Svjedočio je to pred sudom bivši mafijaš, a sada pokajnik Gaspare Spatuzza, u procesu protiv senatora Marcello Dellutrija, kojem se sudi za suradnju s mafijom.

Gužva je pred torinskim sudom. Iza zastora svjedočit će Gaspare Spatuzza, mafijaš pokajnik mogao bi povezati Cosa nostru i talijanskog premijera Silvija Berlusconija. Te tvrdnje Spatuzza bi trebao ponoviti na suđenju senatoru Marcellu Dell'Utriju. Bliski Berlusconijev suradnik u prvostupanjskom je procesu osuđen na devet godina zatvora zbog povezanosti s mafijom. 'Zbog iznošenja imena Dell'Utrija i Berlusconija, ne bi se nikako trebao bojati, ali na kraju posljednjeg ispitivanja rekao je kako ih je spomenuo jer se plašio. Ranije ih je spominjao, ali samo u kontekstu svog mišljenja, ne objektivnih činjenica', rekao je Antonio Mormino, odvjetnik Dell'Utrija.

Pročitajte i ovo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..." Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura"

Zanimljivo kako je na drugom kraju države ispitan Massimo Cancimino, sin nekadašnjeg gradonačelnika Palerma i osuđenog mafijaša. On tvrdi kako su početkom devedesetih vođeni tajni pregovori mafije i države. Nakon što je likvidiran sudac Falkone, za njih je saznao antimafijaški sudac Borselino. Ubijen je tijekom pregovora. O tim i sličnim događanjima početkom devedesetih ponovno će se otvoriti istraga zahvaljujući svjedočenju pokajnika Spatuzza. Berlusconi zasad nije predmet te istrage. 'Potpuno je logično da mafija koristi svoje članove za izjave protiv predsjednika jedne vlade koja odlučno i konkretno radi protiv organiziranog kriminala’, stoji u priopćenju Berlusconijeva glasnogovornika Paola Bonaiutia.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene