Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa

VIDEO Sve snimljeno: Velik požar urušio zid koji je pao na vatrogasce i ubio ih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar je izbio u skladištu tvrtke koja štiti informacije i dokumentaciju više od 156.000 kompanija, banki i organizacija u 36 zemalja svijeta.

U skladištu tvrtke Iron Mountain u Buenos Airesu, u Argentini, u srijedu je izbio velik požar, zbog kojeg se urušio dio zida te usmrtio devet pripadnika vatrogasnih postrojbi i civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

U skladištu te tvrtke, čije je sjedište u Bostonu, u SAD-u, nalazili su se arhivi korporatinih i bankarskih dokumenata. Uzrok požara zasad nije poznat i istražuje se, prenosi agencija Associated Press.

VIDEO Pogledajte kako vatra guta gradić s drvenim kućama

U video snimci koju prenosimo vidi se trenutak u kojem se zid urušava te potreseni vatrogasci i pripadnici civilne zaštite kako plaču zbog poginulih kolega, dok ih druge kolege i ljudi tješe.

"Unatoč činjenici da netko s 35-godišnjim iskustvom vodi ovakvu operaciju gašenja požara, zid se urušio i uzrokovao smrt devetero ljudi", rekao je Sergio Berni, argentinski tajnik za sigurnost.

Berni je dodao kako su se u trenutku izbijanja požara u skladištu nalazili radnici, no da su svi bili na sigurnom prije urušavanja zida.

Ako se pokaže da je uzrok požara bio namjerno izazvan, to ne bi bilo prvi put u slučaju Iron Mountaina, koji štiti informacije i dokumentaciju više od 156.000 kompanija i organizacija u 36 zemalja svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene